fredag den 28. oktober 2011

pladeglæde

Jeg har fri i dag, min eneste fridag i den her uge. Så den bruges på hygge og dermed lidt af det hersens moderne blåggeri.
 I går havde jeg tid til et par ærinder, så jeg hoppede forbi (ej, jeg cyklede jo) Soundstation inde på Gammel Kongevej og købte et plader, som jeg ikke kan undvære, og som jeg har glædet mig sådan til. 


Den ene er den nyeste Raveonettes, den er god, men noget mere dyster end de foregående. Jeg elsker deres fortolkning af rock. Sådan er det bare, ikke så meget pjat. 


Den anden er den nye Björk. Hende har jeg lyttet til siden Debut udkom engang i 92 (tror jeg nok. ehm. gider ikke finde CD frem igen eller google).
Jeg har altid holdt af hendes evige nysgerrighed inden for, hvad man kan med musik og lyde.
 Hun udforsker nye medier hele tiden, og er ikke bange for at eksperimentere, og jeg finder det så inspirerende, at hun tilsyneladende aldrig holder op med at ville noget nyt. 
Albums som fx Medulla, er måske ikke det jeg har lyttet mest til, men jeg holder af det alligevel, netop pg.a af den innovative tilgang til lyd. 
Denne gang er det nye album tiltænk en Ipad. Man kan hente det ned og lege både med lyd og med en visuel flade. Jeg har ikke nogen Ipad, men min veninde har, og hun har hentet albummet og jeg glæder mig til at prøve det af!


Jeg har altid købt mine Björk albums på CD, bare fordi det var rart at have dem samlet i et medie, men nu er jeg altså gakket ud og har købt den nye Biophelia på vinyl. 
Jeg holder af hendes gamle papcovers,  jeg kan lide at der er tænkt over coverdesignet. Jeg er så ærgelig over at jeg ikke kunne få Vespertine med papcover i Kolding, da det album udkom, mens at jeg studerede der.


Nok snak, her er nogle billeder. 
Og mere snak.Ja, altså, min samlig er ikke komplet. 
Jeg har aldrig fået købt soundtracket til Drawing Restraint 9. Tsk tsk.

Min samling af hendes tidligere arbejder er ikke så stor, selv om jeg også er  mega pjattet med det.
MEN, jeg fandt Here today... i en meget kristen genbrugsbutik i Århus engang, og jeg skulle kun slippe en rund femmer for det. Jeg var i den syvende himmel. 
Jeg har intet med KUKL, og det kan man kun sige, er en stor fejl!
  
Alt i alt er der nu et par timers musik her hos mig. 

Nå ja, der er jo faktisk også et par timers læsestof i min bogreol. 
2 bøger om den vimsede islænding.


5 kommentarer:

 1. Skønt indlæg! Det er så dejligt med nyt musik. Medulla er faktisk mit yndlingsalbum med Björk. :)

  SvarSlet
 2. Björk er fantastisk! Tillykke med dine nye flotte plader!

  SvarSlet
 3. Jeg stemmer i. Intet mindre end faaaantastisk!!!!!

  SvarSlet
 4. arj den bog har jeg også liggende.. helt ubrugt. et sted i kælderen. Jeg måtte have den men fik den aldrig læst. Dumme mig.
  kh Emma

  SvarSlet
 5. @ TIne; Ej det er så sjovt og rart at man ikke altid har de samme yndlings. Tror faktisk mit er Debut.. eller Volta.. Eller.....!

  @ Karla og Ditte; I har ret!

  @ Tante gul; Du har den ene bog? Hvilken mon?

  SvarSlet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!