tirsdag den 29. april 2014

Mørket og drømmene

Igen er min postkasse blevet beriget på bedste vis. Med opfordring om at måtte berige jeres postkasser oven i hatten.

Lige inden påske dumpede de ind, de nye udgivelser fra Damgaard media, og jeg har allerede læst dem to gange hver. Man skal jo nødig gå glip af detaljer i ord og tegninger.


Henri Gylanders "Drømme og ønsker" er en fin lille, selvbiografisk bog, næsten holdt i brune nuancer, hvilket beskriver tiden så alletiders. En lille knægt der drømmer om søskende, men det er umuligt for ham at få dem. Familien prøver, kæmper og ender i sorg.
Han vokser op, drømmer videre og vi møder ham igen i teenage årene, hvor en anden længsel trækker i ham. Den er så let at kæde sammen med søskendelængslen, nemlig en længsel efter at være tæt med et andet menneske.
Rent grafisk er bogen flot og tegningerne passer så utroligt godt til fortællingen, som den giver flere lag.   Uden ord ser vi de barske facetter i hans barndom.
Allerbedst kan jeg lide tegningerne der beskriver knægtens drømme. De bliver flydende og mere homogene i mine øjne. Hverdagenes tegninger er dog stadig fyldt med detaljer, som jeg kan gå på opdagelse i længe. Hundens tis, farens flasker og afstanden mellem familiemedlemmerne.Den anden bog er min favorit af de to. Æstetikken er lidt mere min genre, trods historier, der hedder noget med gys, normalt ikke tiltaler mig. Jeg er en pivskid.
Loka Kanarp og C/M Edenborgs "Mørket venter" er fyldt med enkle, men meget flotte, grafiske tegninger.
To søstre, alene i verden, prøver at klare sig sammen og dog alene, hver for sig. Et barn og en teenager tager ud i det forbudte mørke. En kamp for hinanden og for den savnede kærlighed opstår.
Mørket er så uhyggeligt, at selv jeg, der ikke var det mindste bange for mørke ligefør, nu har en snert mørkeræd siddende i min krop. Vel at mærke for det overnaturlige mørke.
Hvad er det? Uh, læs og gys og gru og find ud af det selv.
Som sagt har Damgaard Media lovet at jeg må udlodde én af hver bøger til jer, seje læsere.

Det eneste du skal gøre, er at smide en kommentar her, hvor du beskriver en længsel eller frygt, og hvilken af de to bøger du forsøger at vinde. Jeg trækker lod om én af hver bog af jer søndag d. 4 maj.11 kommentarer:

 1. jeg kender i de bøger men en af dem vil jeg da godt læse så jeg deltager :-) jeg er lidt bange for zombier hehe

  Reklame-for-Din-og-Flere-Giveaway-Her

  SvarSlet
 2. Vil gerne lege med om "Mørket venter". Er pissebange for at det hele ikke bare skal blive godt i sidsten. Meget eksistentiel angst, jeg forsøger at komme af med, men den bliver sgu ved med at spøge.

  SvarSlet
 3. Jeg længes efter København, hvor min sjæl (og en hel del gode mennesker) bor. Hvis jeg boede i København, ville jeg måske længes efter Jylland. Såøh... det er den brune, jeg gerne vil have nallerne i.

  SvarSlet
 4. Jeg er helt vildt bange for at dø alene. Jeg er bange for, at ingen gider elske mig tilbage nok til at skabe en familie. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde "Mørket venter".

  SvarSlet
 5. Nåmen så stiller jeg op til drømmebogen. Fordi jeg er så fuld af drømme og ønsker om alt muligt

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. Jeg smider lige et lod i puljen. Vil gerne i gang med at læse graphic novels!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilken bog smider du loddet til? Og du skal lige fortælle hvad for en længsel eller frygt du har!

   Slet
  2. Haha flot.. Man skal huske at læse det med småt..
   Jeg hepper på mørket venter.. Og jeg længes efter en periode uden stress og frygt som de sidste 9 måneder har båret præg af.

   Slet
 8. Hej igen

  Kunne jeg lokke dig til at slette min email, jeg så letsindigt havde skrevet? Jeg har fået et par sære bladabonnementer og andet spændende i inbakken, og ved ikke om, men tænker det måske kan være fordi, jeg har været så dum at skrive den så tydeligt (lesson learned).
  Dbh
  Charlotte

  SvarSlet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!