mandag den 1. oktober 2012

...har fundet pudsekluden frem

I anledning af at det er 1. Oktober og dermed international vegetar dag pudser de nye eventyr glorien og blærer sig med at have været vegetar i hele *trommehvirvel* 6 år.
(Øhm. Altså til December er det 6 år, så ja, jeg er typen der pudser glorien sådan lidt sløset.)

En af de ting jeg er opmærksom på, er at hjernen har brug for gode Omega 3'ere for at fungere optimalt, så hver morgen kommer jeg et ordenligt skud hørfrøolie i min morgensmoothie.
Jeg sørger også for at spise fx valnødder, som heldigvis er en af yndlings snacksene.

Jeg er vegetar af mange årsager, som jeg gennem årene har nævnt her flere gange, men mine tanker kredser jævnligt om jeg skal tage springet og blive veganer. Mange af mine idealer passer utroligt godt til den veganske tankegang, men andre gør ikke. I nogle perioder lever jeg næsten vegansk helt uden at tænke over det, men det meste af tiden dukker der fx smør op på mit nybagte brød, og det kommer også nogle gange et spejlæg på panden. Altså stegepanden, jeg er ikke vild med det snask der i hovedet.
Jeg tror ikke at jeg bliver veganer, men altså engang for mange år siden var jeg typen, der smed bacon på risalamanden og sværgede, at jeg aldrig kunne blive vegetar.
Det kunne jeg så helt uden problemer, og har aldrig haft lyst til kød i de 6 år.

En lykkelig vegetarisk morgenmadsfamilie; soyamælk i teen og rismælk og hørfrøolie i smoothien.
Røremaskinen ælter en dej, mens billedet bliver taget, og lur mig om der ikke kommer smør på, når dejen er blevet til brød. Vegetar, ikke veganer, for nu.

Lidt i samme boldgade:
Jeg bruger noget skidteras af et brand til mine tænder. Mine tænder er fucked op og jeg har brugt 30.000,- på dem de sidste 4 år. Flere skal snart bruges.
 Så jeg bøjer min helseagtige hals og bruger denne tandpasta. Til gengæld klipper jeg den op og bruger den helt op, for der gemmer sig skisme pasta til mange dage inden i noget, som man tror er en helt tom tube.


Er folket mon interesseret i flere posts der omhandler det at jeg er vegetar? 
Det er jo noget der er en naturlig del af mit liv, så jeg tænker ikke så meget over, at det er noget jeg som sådan kunne blogge om. (Desuden er jeg jo ikke madblogger, nærmere er jeg jo opvaskeblogger. )

7 kommentarer:

 1. Du er sej. Jeg kunne godt være interesseret i flere vegge-posts. Jeg ville ønske jeg selv kunne tage springet, men jeg har en million undskyldninger. Prøver i stedet at begrænse mit kødindtag mest muligt, samt sørge for, at dyrene jeg spiser har haft et ordentligt liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gjorde som dig, før jeg blev vegetar. Jeg spiste i en årrække kun økokød, ihvertfald når jeg selv lavede mad. I kantinen på min skole spiste jeg allerede vegetarisk, hvis de ikke havde økokød på menuen (det havde de en overgang).
   Men nogle gange skal der mere til at man laver det endeligt skridt. For mig var det en ulækker oplevelse med et operationssår.
   Har du fx læst Jonathan Safran Foers "om at spise dyr"? Dene r meget god og tankevækkende, hvis man alligevel er interesseret i dyrevelfærd som du.

   Jeg sender dig lige en ekstra tanke, og håber du er nogenlunde ok i de her dage.

   Slet
  2. Jeg ELSKER Foer og har læst ham i mange år, så jeg købte "Eating Animals" lige da den udkom. Jeg har læst de første halvtreds sider, og siden har den stået ulæst på hylden. Jeg har simpelthen ikke lyst til at læse den, ikke lige nu. Jeg bliver bare ked af at læse det, og det er jo ikke fordi jeg ikke ved, hvordan tingene forholder sig - det ved jeg alt for godt. Indtil videre kan jeg berolige mig selv med tanken om glade, små grise der leger i mudderet lige indtil jeg spiser dem. Eller noget.
   Og mange tak. Nogenlunde ok er nok meget godt ramt.

   Slet
 2. Vegetarposts rock! Du er jo et smukt eksempel på en vegenar, helt ligesom mig :) Sådan en veganer-interesset type, der alligevel ikke helt har smidt ostemaden fra sig og synes, at komælk nu engang opfører sig pænest nede i kaffen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, du har ret. Jeg er lidt nar-agtig også, men jeg virkeligt nok mest vegetar frem for veganer-agtig. :)
   Jeg drikker ikke kaffe, men uf hvor den gryner med soya!

   Slet
 3. ja jeg vil supergerne höre mere om vegetarlivet. Selvom jeg selv er meat eater spiser vi vegetarretter hver uge - og jeg er facineret af den smag og den kreativitet, der ofte fölger med vegetarlivets spiserier. Mere af det, ja tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en interesse i viser om det vegetariske. Jeg er altid lidt bange for at virke belærende og irriterende med veggesnak, men måske skal jeg åbne mere op for det. Jeg hader bare selv, når folk er belærende og for religiøse om deres valg af vegetarisme.

   Det er så sejt at i har veggedag, du og M.

   Slet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!