torsdag den 15. december 2011

Broderi VS form

I tidernes morgen, eller i hvert fald da jeg gik på 4 år på designskolen i 2007-8, lavede jeg et projekt, der var meget lidt mode. Det var et projekt jeg lavede, som det første på masterdelen af min uddannelse, og på et semester, hvor jeg næsten ikke havde vejledning. Måske 2-4 gange på det semester, så jeg kørte ret meget mit eget løb. 


Jeg havde semesteret inden, til min bachelor lavet en kollektion af tøj. Man er vel modedesigner jo. På den kollektion havde jeg en masse broderi, lavet på maskine. 
Under det projekt blev jeg meget opmærksom på, hvordan broderi næsten altid bliver brugt som placement på en form(læs; på tøjet).
Jeg ville med det nye projekt undersøge, hvordan broderi kunne bruges som en del af formen. Til at understrege form. 
Af den grund gjorde jeg formen meget enkel og ville lade broderiet gøre form arbejdet. 
Jeg fortalte historien om nogle enkelte hverdags ting, som at spise en kage eller surfe på nettet. Resultatet af projektet ses her under, og under hver hætte ses inspirationen, der stammede fra min hverdag. 


Jeg viser det nu, fordi jeg kom i tanke om det, da jeg for et par uger siden, viste julepynt frem, viste et lille udsnit af det ene inspirations billede, og den gode Ibs ville se mere. 
Here you go.12 kommentarer:

 1. Fedt med sejt på! Det er virkelig interessant og inspirerende. Jeg har gjort mig samme tanke om at broderi bare er ekstra pynt på noget men aldrig tænkt at det måtte kunne laves om på - spændende tanker du har gjort. Jeg vil se mere!

  SvarSlet
 2. SUPER FEDT!!!
  Jeg elsker bare sådan nogle eksplosioner af kreativitet inspireret af noget simpelt hverdags-agtigt.
  Hvor er du dygtig :)

  SvarSlet
 3. Jeg er helt pjattet med den grå hætte med blåt for! Sådan en ville jeg gerne se i en butik, så jeg kunne få den med hjem :3

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt se det er enormt fedt. Men er det praktisk? Man kan jo ikke se noget med mange af de hatte der. Også kan de jo være nok så fede.

  Ideen er smuk, men jeg er ikke sikker på jeg forstår design uden anvendelse.

  SvarSlet
 5. Fantastisk Pille. Helt fantastiske små værker som bare kan stå sådan som de er. Meget meget fint og helt vildt inspirerende. Gad virkelig godt se mere fra din fragglehjerne.

  SvarSlet
 6. Superfedt!
  Jeg har selv gået og tænkt lidt over at broderi tit er de der små billeder, der så bliver klistret på alt muligt(tehætter, klokkestrenge, tøj osv), men at der da måtte være et andet potentiale også. Nu er jeg jo ikke designer, så jeg har slet ikke tænkt videre - men vups, så har du self. en masse i ærmet. Tak!

  Jeg er helt vild med oversize- broderierne og den gennemsigtige hætte med mørkt ned over kinderne!!!

  (mit ord i dag var eastuspr. Hvem er Ea og hvorfor har hendes tus mon brug for pr? Spørgsmålene hober sig op.)

  SvarSlet
 7. Selvom jeg ikke er vild med hætter på mine trøjer er jeg faktisk helt vild med den grå med det blå - browser/internet inspirationen. Den ville jeg godt går med, især når jeg ved det er dit design.

  Hvornår kan man købe noget helt fra din hånd? ;)

  SvarSlet
 8. en lang smøre er på vej:

  @ Orama: mere er der vel altid. jeg overvejer hvad der skal vises.

  @ Tine; tak :D

  @ Cille; ja jeg gjorde mig mange tanker dengang. Det er det fede ved at studere. Man undersøger så det står efter én. Jeg elskede det, trods mange frustrationer. Dejligt at det kan inspirere!

  @ Nette; jeg er også pjattet med det med hverdagen, og tak!

  @Ibs; Tak!! :D

  @ Silke; Måske skulle man overveje at sælge ud af sagerne......

  @ Alberte; Design er mange ting. Ikke alt design er brugbart, og det er slet ikke meningen, i følge mit verdenssyn på emnet.
  Du har ret til din mening, men man er nød til at eksperimentere, undersøge og lære for at blive dygtig. Og for at forstå.
  Som der står i teksten er det en undersøgelse. Men det er også design. Dog ikke design, der er praktisk, og det var aldrig meningen.

  Jeg kunne blive ved, og argumentere en helt masse, jeg er trods alt uddannet til at argumentere for design, men jeg stopper her, for jeg finder ikke nogen grund til at argumentere mere netop nu.

  @ Anja; Fraggle hjernen vil gerne vise mere, men den tænker lige over hvad. Og tak for de fine ord!

  @ Lene; hehe tak, og jeg er glad for at jeg stadig kan overraske dig! Ea, hun er lidt underlig!

  @ Louise. man kan købe alt muligt, jeg gør bare ikke rigtigt noget ud af at vise det frem, fordi jeg arbejder psycho meget.

  @ Uden reller; Tak!!!!

  SvarSlet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!