mandag den 28. februar 2011

Epileptic

Jeg har lige læst denne tegneserie,  af David B. Den er rigtig god, både historien og tegningerne, det er der slet ikke nogen tvivl om. Jeg plejer at sluge den slags grafic novels, men den har taget mig over en uge at læse, små bider ad gangen. Det er lidt underligt, det har jeg ikke prøvet før, at det tager mig så længe.
Den handler om den her knægt, som gennem sin barndom og ungdom prøver at klare skærerne i en familie, hvor hans bror har voldsom epilepsi, og det meste af familiens liv går ud på, at prøve at finde en kur til broren. Først som voksen går det op for gutten, hvordan hele hans liv har været en kamp for brorens liv, alle de tegninger han har lavet har været kamp, og de spøgelser han finder i skoven har været affødt af frygt og håb om at finde ro og trøst selv et sted. 


Min far, som jeg jo mistede for et par år siden, havde som følgesygdom af et par hjerneblødninger, (som han fik sidst i livet), fået epilepsi, og det var et sådan et anfald, der endte hans liv, så udover tunge teorier og filosofier i bogen, tror jeg det har været med til at jeg har taget en rum tid at komme igennem de fine og til tider meget snørklede sider. 4 kommentarer:

 1. Wow, den vil jeg læse. Har du læst Maus? Kan stærkt anbefales!

  SvarSlet
 2. Hej LouLou: Jeg har ikke læst Maus,(kender den godt) hvilket egentligt er lidt underligt, da jeg er jo er læse fan og meget tegneserie/grafic novel fan! Jeg vil gøre det i snarlig fremtid på din opfordring!

  SvarSlet
 3. Helt enig den er virkelig god :) og nu skrive jeg en kommentar til et gammelt indlæg, men her virkelig hygget mig med at kigge rundt på din blog siden jeg fandt den igår.

  vil anbefale : Persepolis . min iranske barndom, af marjane satrapi hvis du skulle mangle et grafic novel projekt!

  SvarSlet
 4. Hej du! Jeg læste den for lang tid siden, den er også virkeligt god. Så filmen for nyeligt faktisk, jeg var overrasket over hvor god den var blevet. Du er altid velkommen til at kommentere rundt omkring i eventyrene. Jeg plejer at finde dem!

  SvarSlet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!