fredag den 26. november 2010

Hurra for alletiders rødtop!

Jeg så lige ovre ved de fine damer, Karla og Ditte, at Pippi fylder 65 år dag. Det må jeg sørme også lige fejre, for hun har været et af mine største idoler siden jeg var en bette pige! 
Astrid Lindgren er i det hele taget en af mine favoritter, men Pippi er den af hendes karakterer jeg holder mest af. Hun er sprudlende af ideer og livsmod, samtidig med at hun har en dybde som ses i de passager, hvor hun savner sin mor i himlen og hendes far som er negerkonge på en sydhavs ø. 
I Ur-pippi bogen, som er den første udgave som Astrid Lindgren skrev, var hun endnu barskere og mere udsat end hun er i de senere fortællinger. Ikke noget under at den ikke kunne udgives den gang!!  
Inger Nelson, som spiller Pippi i den Tv-udgave de fleste i Danmark kender, er klart den bedste Pippi fortolker jeg har set, hverken andre skuespillere eller tegnefilm, har kunnet leve op til den Pippi hun lærte mig at kende back in the days!


 Pippi, du er lige 5 år ældre end min papfar som fylder 60 i dag, Tillykke til jer begge!!
Sikke år det har været, det for 65 år siden, det var det samme år, som Mumitroldene blev til officielt! To favoritter, samme år!

3 kommentarer:

 1. Tusind tillykke til rødtoppen og hr papfar. Heja for dem begge!

  SvarSlet
 2. Hej synes at du har en rigtig god blog..

  Har set at du er rigtig glad for mumi trolene , og jeg har fundet noget på ellors som du nok rigtig godt kan lide..


  http://www.ellos.dk/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=52001&productId=295586&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=%2fListPage%2fSearch.aspx%3fSearchText%3dmumi%26ConceptStoreCategoryId%3d%26B%3d1

  SvarSlet
 3. Linda:
  Tak tror jeg nok de begge to siger!

  Anna Lei:
  Tak tak, det er dejligt at høre! :)
  Og den der kalender er jo lige til at falde om over! Jeg gad virkeligt godt se hvad den gemmer!!! wow!

  SvarSlet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!