fredag den 23. november 2012

kemi

Når jeg skal blære mig over for min seje rulleveninde, og aftaler at mødes til en rask ruller, så er det ret kritisk, når jeg tager skøjterne under armen, og mærker at de ikke opfører sig som de plejer.
Som i at hjulene slet ikke drejer rundt.

Så er det at jeg kommer i tanke om, at jeg har kørt på heftigt saltede veje, tilmed i vådt føre, to dage før.
Vand, salt og metal er ikke en hyggelig kombination. De kemiske rektioner de forårsager, er ikke så praktiske, når man skal have noget til at køre gnidningsløst.

Godt jeg kan skrue og få de løsnet lidt, og så hoppe ud på de vilde vover, men med underlige knirkelyde og slør fra de der hjul.
Godt er det også at skille hjulene helt ad, når jeg kommer hjem, for det kan viser sig, at nogle af lejerne er så godt som døde. Måske kan de skiftes ud med nogle af dem fra mit første sæt lejer, som trods alt kører lidt bedre.

Rullesæsonen er lang, men kræver en masse hjulkærligheds puslen og smøren, må jeg vist konstatere.

9 kommentarer:

 1. Har du nu set The Wall igen ...?

  SvarSlet
 2. Systematik er god. Men så er du måske den rigtige at spørge om rulleskøjter. Hvad køber man til en 8 årig, som insisterer på dem hvor hjulene står på række? Og jeg ved man bruger beskyttere på albuer, knæ og hænder, men kører man egentlig med cykelhjelm?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner intet om mærker på Inliners, som de hedder, dem som du snakker om. Jeg tror du i legetøjsbutikker kan købe billige inliners, men det er jo ikke just sæson. Hvis du køber et par billige, kan kiddo jo prøve om der overhovedet er interesse for rul, og så kan i opgradere til nogle fra rullebutik til fx sommer.

   Der er mange der kører med cykelhjelm, især unger. Jeg gør ikke selv, fordi jeg ikke har en.

   Slet
  2. Jeg ved hun ruller en del i fritten, så interessen er der. Tænkte mere om der var noget man helt skulle holde sig fra. Og sæson ja, men man ved aldrig med den vinter..
   Er i øvrigt ret vild med de hæklede dråber i din kollektion der oppe.

   Slet
  3. Ah, så er det måske værd at smutte et smut i sportsmaster og se om de har nogle på tilbud. Ellers søg på rulleskøjter og der dukker flere steder op hvor man kan købe. Inliners kan man købe rigtigt mange steder og i meget større udvalg end side by side, som jeg kører på.

   Jeg ved ikke hvorfor man skulle holde sig fra inliners, de er jo meget populære. Der er vel 10 inliners for hver ene par side by side, sååå hun ved hvad der er smart. :)

   Og tak!!! :) Håber du kunne bruge råd til noget.

   Slet
  4. Ja, da. Det er netop fordi der er SÅ meget at vælge imellem at jeg er i tvivl :)

   Slet
 3. Det sidste billede er mega sejt. Bliver du ikke helt glad af at skille ad og nusse og samle, og så går det bedre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ehm jo til dels, men det lille rulle hjerte bløder også lidt, når jeg ser hvor hærgede lejerne er blevet.
   Tak for billede-ros :)

   Slet

Uh, skal du til at kommentere? Hold da kaje, hvor jeg glæder mig!